JAX

C57BL/6J miš (JAX™)

Šifra 2498079-86
Opći višenamjenski model, pretilost uzrokovana prehranom, razvoj transgenog/nokaut modela, ispitivanje sigurnosti i učinkovitosti, imunologija.
Pročitajte više o proizvodu
Značajke

Nomenklatura: C57BL/6J

Tip: Inbred miš

Porijeklo:  C57BL/6 miša razvio je C.C. Little 1921., križanjem ženke N.57 sa mužjakom N.52 iz komercijalnog uzgojnog centra u United States (Miss Abby Lathrop). Uvedeni su u Jackson Laboratory 1948., na F22, zatim u  Charles River Laboratories France1981. i UK 2004. Uzgoj je u skladu se  sustavom genetskog upravljanja The Jackson Laboratory. 

C57BL/6J je najrasprostreniji inbred soj i prvi sa sekvenciranim genom. Iako je ovaj soj otporan na mnoge tumoreon je dopuštena podloga za maximalnu ekspresiju većine mutacija. C57BL/6J miševi otporni su na audiogene napadaje, imaju relativno nisku gustoću kostiju i razvijaju gubitak sluha povezan sa starenjem (ovaj soj je homozigiran sa Cdh23ahl). Također, osjetljivi su na pretilost uzrokovanu prehranom, dijabetes tipa 2 i  aterosklerozu. Makrofagi iz ovog soja otporni su na učinke smrtonosnog toksina antraksa.

Boja krzna: Crna

Kod soja: 632

Idealni za: Opći višenamjenski model, pretilost uzrokovana prehranom, razvoj transgenog/nokaut modela, ispitivanje sigurnosti i učinkovitosti, imunologija

JAX™ broj dionice: 000664

Više informacija o soju: 

Napomena: Samo The Jackson Laboratory i Charles River u Europi i Japanu održavaju kolonije sojeva miševa JAX ™ miševa koji potječu od pedigriranih miševa iz Jackson Laboratorija i koji se rutinski ponovno infundiraju s pedigriranim miševima radi stabilizacije genetskog integriteta i fenotipa ovih sojeva.

JAX™ je zaštitni znak The Jackson Laboratory registriran u Sjdnjenim Američkim Državama. Sva prava pridržana.

Charles River Laboratories službeni je distributer JAX mševa u  Europi. Kliknite i pročitajete više.

Uzgojeni u : Njemačkoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj

Izvještaji o zdravlju: Pomoću nomenklature sojeva, pronađite soj na linkovima niže

 Napomena: Također nudimo i miševe C57BL/6J sa SOPF zdravstvenim profilom.

*Slike ustupljene od strane Charles Rivera