Autoklavi, sterilizatori, dezinfektori

Parni sterilizatori dostupni u našoj ponudi namijenjeni su istraživačkim laboratorijima, industrijskim laboratorijima, odjelima za ispitivanje kvalitete, istraživačko-razvojnom istraživanju i razvoju te objektima za životinje. Savjetujemo i pomažemo vam da odaberete pravi model parnog autoklava, ovisno o postupcima čišćenja i sterilizacije koji se provode u laboratoriju. Provodimo postupak ugradnje i provjere valjanosti i servisiramo parne autoklave (više informacija ovdje).

Parni autoklav – rad

Parni autoklavi zagrijavaju vodu koja postaje plinovito stanje i sredstvo za sterilizaciju. Povećavanje pritiska vodene pare omogućuje joj prodor kroz sterilisane proizvode i učinkovito uništava sve vegetativne i spore oblike mikroorganizama. Parni sterilizatori opremljeni su unaprijed postavljenim programima sterilizacije. Mnogi modeli imaju mogućnost individualnog podešavanja ciklusa sterilizacije od strane korisnika, što je vrlo korisno, posebno kada se autoklaviraju vrlo specifični proizvodi, poput tekućina ili elektronike.

Parni sterilizatori dolaze u različitim veličinama, ovisno o potrebama laboratorija. Kapacitet autoklava, pristup sterilizacijskoj komori (s prednje strane u slučaju horizontalnih autoklava ili s gornje strane u slučaju vertikalnih autoklava) i dostupni pribor čine ga prikladnim za upotrebu.

Vrijedno je obratiti pažnju na kakvoću vode koja se koristi za sterilizaciju koja bi trebala dolaziti iz sustava za pročišćavanje vode ili se u autoklavu isporučivati ​​u demineraliziranom obliku.

Laboratorijski sterilizator - laboratorijske primjene

Laboratorijski autoklav ima širok spektar primjene u učinkovitom osiguranju biološke sigurnosti zaposlenika laboratorija i u zaštiti testiranih proizvoda. Najčešći materijali koji se steriliziraju u laboratorijskim autoklavima su laboratorijsko posuđe od stakla, podloga za kulturu, posuđe, kao i biološki otpad i drugi materijali koji se koriste, na primjer, za kontrolu kvalitete proizvoda. Sterilizacijom se izbjegava kontaminacija istraživačkih uzoraka, što pridonosi standardizaciji procesa istraživanja. Također štiti laboratorijsko osoblje od patogena. Autoklavi HP Labortechnik, Newmed, Steelco s vodoravnim ili okomitim otvaranjem komore za sterilizaciju dostupni su u različitim količinama komore. Od najmanje ploče za sterilizaciju malih instrumenata, uključujući kirurške instrumente, do autoklava s nekoliko razina u sterilizacijskoj komori.

Parni sterilizatori - primjena u objektu za životinje

Zaštita laboratorijskih životinja od patogena i održavanje visokog higijenskog standarda u objektima za životinje presudni su za održavanje kvalitete uzgoja, kako popularnih stoka, tako i životinja s smanjenim imunitetom ili jedinstvenim linijama. Parni autoklavi u pogonu za životinje steriliziraju materijale koje koriste laboratorijske životinje. Prije svega, dijete, posteljina i voda koja se opskrbljuju životinjama steriliziraju se, kao i materijali koji obogaćuju njihov životni okoliš, takozvano obogaćivanje - razne vrste igračaka smještene u kaveze za životinje. Sami kavezi i stalci s kavezima također se steriliziraju nakon postupka pranja. Za to se koriste autoklavi velike zapremine, preko 900 litara, u kojima se može sterilizirati velik broj kaveza, kao i čitavi nosači s instaliranim kavezima. Parni autoklavi za tako velike količine materijala dostupni su u izravnoj verziji, što omogućuje njihovu ugradnju na granicu između prljavih i čistih zona. Nakon autoklaviranja, materijali se odmah prenose na čisto područje.